MERSİN / TARSUS - Ali Fakı Ortaokulu

Ali Fakı Ortaokulu

Alifakı Mahallesi TARSUS/MERSİN
Vizyon
Eğitim öğretimde bilgi teknolojilerini kullanan, * Bugünü yaşarken yarını da düşünen, * Okulda öğrendikleriyle köyüne ve çevresine olumlu örnek olan, okuma ve öğrenmeye meraklı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren, Yakın çevresiyle işbirliği içerisinde eğitim kalitesini artırma amacında olan, Bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Bir köy ilköğretim okulu olarak; işimizin sadece öğretim değil, eğitim olduğunun da bilinciyle öğrencilerimizi: * Türkçeyi doğru ve etkin kullanan, * Toplumsal ve milli değerlerini yaşayan ve yaşatan, * Kendine güveni ve sorumluluk duygusu gelişmiş, * Davranışlarıyla çevresine olumlu örnek olan, * Sosyal faaliyetlere katılımcı, * Araştıran, inceleyen, eleştiren, sorgulayan, yorumlayan, * Milli Tarih ve Milli Kültür bilinci olan, * Vatanını seven ve vatanına sahip çıkan, * Bireyler olarak yetiştirmek, velilerimizi okulun ve eğitimin önemi konusunda bilinçlendirmektir.
Alifakı-Cezaevi Dolmuşları
Ali Fakı Mahallesi Tarsus/Mersin